Dołącz do nas

Food Forum

O czasopiśmie

 

NAJWIĘKSZE CZASOPISMO W POLSCE O ZDROWYM ŻYWIENIU, WYZNACZAJĄCE ISTOTNE TRENDY DIETETYCZNE

Czasopismo „Food Forum” to:

  • Największe w Polsce pismo dotykające najważniejszych tematów z dziedziny żywności i żywienia
  • Pismo tworzone przez największe autorytety medyczne i dietetyczne w kraju
  • Organizator największych nowatorskich kongresów żywieniowych
  • Tytuł dystrybuowany m.in. w sieciach salonów EMPIK

 

Czytają nas:

  • Dietetycy i specjaliści żywności i żywienia w gabinetach, klinikach, centrach odchudzania, gabinetach kosmetycznych, centrach fitness, salonach odnowy biologicznej, klubach sportowych, placówkach zbiorowego żywienia, szkołach, przedszkolach, przedsiębiorstwach, jednostkach wojskowych, itp.
  • Konsumenci o wysokim poziomie świadomości żywieniowej.
  • Studenci i kadra naukowa na wydziałach związanych z żywnością i żywieniem, nauczyciele w szkołach o profilu gastronomicznym i spożywczym. 
  • Przedstawiciele działów marketingu i PR oraz menedżerowie i dyrektorzy ds. jakości w przedsiębiorstwach produkujących żywność.
  • Właściciele firm cateringowych i lokali gastronomicznych

 

W każdym z wydań pojawia się tematyka dotycząca:

  • suplementacji,
  • probiotykoterapii,
  • zdrowej żywności,
  • wyposażenia gabinetu dietetycznego,
  • diagnostyki i badań laboratoryjnych,
  • usług poradni dietetycznych.

 

Dlaczego warto nas czytać? Ponieważ w każdym numerze poruszamy takie zagadnienia jak:

  • przegląd najnowszych trendów żywieniowych,
  • opinie uznanych ekspertów,
  • wskazówki dotyczące prawidłowo zbilansowanych planów żywieniowych i diet,
  • wytyczne żywieniowe w przypadku niedoborów,
  • postępowanie żywieniowe w najczęstszych chorobach cywilizacyjnych,
  • dietoterapia w jednostkach chorobowych,
  • postępowanie żywieniowe dotyczące wszystkich typów alergii i nietolerancji pokarmowych,
  • zastosowanie diet eliminacyjnych, uszczelnianie jelita, probiotykoterapia,
  • budowanie świadomości żywieniowej i wskazanie zależności pomiędzy dietą a kondycją zdrowotną,
  • wpływ sposobu odżywienia na płodność,
  • zależność między odżywianiem kobiety w ciąży a zdrowiem dziecka,
  • żywienie dzieci i młodzieży – przykłady zbilansowanych diet,
  • suplementacja wspomagająca leczenie chorób,
  • przegląd najnowszych suplementów dostępnych na rynku,
  • efekty treningowe zależne od prawidłowo ułożonej diety,
  • zaburzenia mikrobioty w sporcie,
  • wytyczne dotyczące kształtowania sylwetki,
  • przedstawienie dwóch przeciwstawnych opinii  wybranych produktów żywieniowych,
  • sprawdzone i autorskie przepisy na zdrowe i niekonwencjonalne dania.

 

Organizujemy największe kongresy żywieniowe w Polsce:

Maj – Leczenie i dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych

Największa konferencja w Polsce, dotykająca złożonego tematu leczenia i dietoterapii w chorobach cywilizacyjnych. W największej sali Multikina Złote Tarasy ponad 750 uczestników konferencji (osoby świadome żywieniowo, borykające się z problemami dotyczącymi alergii i nietolerancji, dietetycy kliniczni i sportowi, lekarze, farmaceuci). Podczas konferencji występują najwybitniejsze autorytety medyczne i dietetyczne – lekarze, dietetycy kliniczni i sportowi, diagności laboratoryjni.

Październik – Nowatorskie metody leczenia nadwagi i otyłości

Kolejny wielki kongres, organizowany przez redakcję „Food Forum” w Multikinie Złote Tarasy. Po raz kolejny poruszymy najważniejsze tematy żywieniowe związane z problemem walki z plagą nadwagi i otyłości. Podczas kongresu poruszamy tematy dotyczące dietoterapii osób borykających się z nadwagą i otyłością – plagami współczesnych cywilizacji. Omawiamy złożony proces odchudzania, jak i sięgamy po przyczyny patogenezy otyłości . Poruszymy bardzo ważne kwestie dotyczące walki z nadmiarem kilogramów u dzieci i młodzieży, jak również rozmawiamy o wpływie otyłości na płodność.

 

Food Forum Extra

Tylko Prenumeratorzy magazynu „Food Forum”, otrzymują do wybranych numerów – dodatek Food Forum Extra. Każde wydanie tego dodatku, to analiza przypadku i tok postępowania dietetycznego w innej jednostce chorobowej.