Dołącz do nas

Food Forum

Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE z autorami Food Forum

ZDOBĄDŹ WIEDZĘ, INSPIRACJĘ I POMOC INNYCH DIETETYKÓW!

2  RAZY W MIESIĄCU SZKOLENIE DIETETYCZNE ONLINE NA WYŁĄCZNOŚĆ PRENUMERATORÓW WERSJI SUPER PREMIUM  

 

Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE, to aż godzinne webinary z autorami artykułów Food Forum:

dietetykami praktykami,
lekarzami medycyny,
doradcami żywieniowymi,
trenerami personalnymi.

 

BĄDŹ W KONTAKCIE  AUTORAMI I INNYMI CZYTELNIKAMI!

Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE to jedyna taka okazja, aby poszerzyć swoją wiedzę dietetyczną, zdobytą podczas lektury artykułu, poprzez rozmowę z jego autorem i wymianę doświadczeń z innymi Czytelnikami! Dwa razy w miesiącu dajemy Wam okazję do poszerzania swojej wiedzy w domowym zaciszu i dyskusji na ważne dla Was tematy.

 

 

 

 

SZKOLENIA PRZEPROWADZILI JUŻ DLA PAŃSTWA:

mgr Paulina Ihnatowicz

dr n. biol. Patrycja Szachta mgr inż. Michał Taisner dr n. med. Marta Pelczyńska mgr Marta Grabowska Szymańska

dr n.med. Magdalena
Cubała-Kucharska

Łukasz Sieńczewski

mgr Karolina Karabin
dr hab. inż. Joanna
Kobus – Cisowska
Prawnik Grzegorz Sieńczewski

mgr Denim Jan Sporny

dr hab. Daria Szymanowska

dr n med. Angelika Kargulewicz

dr n. biol. Joanna
ojsiat

mgr Alina Niezgódka Adam Wrzaskowski

 


Co zyskasz dzięki Branżowym Profesjonalnym SZKOLENIOM ONLINE z autorami Food Forum:

Uzyskasz odpowiedzi specjalistów na najbardziej nurtujące zagadnienia, które znalazłeś w ich tekstach, lub które chciałbyś z nimi skonsultować

 

Po ukończeniu SZKOLENIA ONLINE będziesz wiedział jak w praktyce zastosować wiedzę dietetyczną, którą autorzy zawarli w artykułach

          

Wejdziesz w dyskusję z pozostałymi uczestnikami SZKOLENIA ONLINE i będziesz mógł poznać ich punkt widzenia na dane zagadnienie żywieniowe

 

Na potrzeby uczestnika istnieje możliwość wystawienia zaświadczenia o odbytym SZKOLENIU ONLINE

 

W RAMACH TYCH SZKOLEŃ OMÓWILIŚMY JUŻ TAKIE TEMATY JAK:

  1. Postępowanie żywieniowe w zespole policystycznych jajników (PCOS) – dr n med. Angelika Kargulewicz
  2. Fakty i mity o nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej – część 1 – mgr Marta Grabowska Szymańska i mgr Karolina Karabin
  3. Fakty i mity o nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej – część 2 – mgr Marta Grabowska Szymańska i mgr Karolina Karabin
  4. Psychologia jedzenia – kiedy konsumpcja nie jest spowodowana poczuciem głodu – mgr Denim Jan Sporny
  5. Mikrobiota dziecka, czyli probiotyki od pierwszych dni życia – dr n. biol. Patrycja Szachta
  6. SIBO, a zatrucia metalami ciężkimi i toksynami środowiskowymi - dr n.med. Magdalena Cubała-Kucharska
  7. Podawanie kroplówek witaminowych w świetle prawa – Prawnik Grzegorz Sieńczewski
  8. Alkohol – wróg czy przyjaciel? – Łukasz Sieńczewski
  9. Żelazo - ważny czy mało istotny składnik mineralny? - mgr inż.Michał Taisner
  10. Postępowanie żywieniowe w chorobie Hashimoto – dr n. biol. Joanna Wojsiat, mgr Paulina Ihnatowicz
  11. Pieczywo w diecie – różnorodność smaku i właściwości – dr hab. inż. Joanna Kobus – Cisowska, dr hab. Daria Szymanowska
  12. Co z tym olejem palmowym? – mgr Alina Niezgódka
  13. Niedokrwistość  w nieswoistych zapaleniach jelit – dr n. med. Marta Pelczyńska
  14. Odchudzanie – wsparcie ze strony ziół i substancji pochodzenia naturalnego - Adam Wrzaszkowski

 

CHCESZ WZIĄĆ UDZIAŁ W SZKOLENIU?

Nic prostszego! Jako prenumerator Super Premium otrzymujesz od nas na swoją skrzynkę e-mail  specjalne hasło dostępu oraz link do szkolenia online wraz z informacją o dacie i godzinie jego rozpoczęcia.

 

POSZERZAJ SWOJĄ WIEDZĘ DIETETYCZNĄ O DOGODNEJ PORZE

Z myślą o pracujących Czytelnikach, nasze Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE przeprowadzamy w godzinach popołudniowych lub wieczornych, aby jak najwięcej prenumeratorów miało możliwość wzięcia udziału w szkoleniu.

 

NIE MOŻESZ TYM RAZEM WZIĄĆ UDZIAŁU W SZKOLENIU ONLINE? NIC NIE SZKODZI!

Każde przeprowadzone Branżowe Profesjonalne SZKOLENIE ONLINE jest rejestrowane i udostępniane na platformie dla prenumeratorów - wystarczy wejść w zakładkę "Materiały" a nastepnbie "filmy"  na stronie //www.zamow.food-forum.pl/, aby nadrobić zaległości i obejrzeć nagranie ze szkolenia.

 

Wszystkie dotychczasowe szkolenia, są zebrane na naszej platformie dla prenumeratorów //www.zamow.food-forum.pl/materialy/filmy i można je oglądać o dogodnej dla siebie porze, wielokrotnie do nich wracać i utrwalać zdobyte informacje!

 

KOLEJNE SZKOLENIE DIETETYCZNE ONLINE JUŻ 4 CZERWCA O GODZ. 16:00!

 

Temat: Wpływ porodu na kształtowanie odporności dziecka oraz budowanie mikroflory jelitowej od pierwszych dni życia

CZEGO DOTYCZYŁ ARTYKUŁ?

  • Jaki wpływ na mikrobiotę jelitową noworodka ma sposób porodu.
  • Kiedy następuje kształtowanie układu odpornościowego dziecka.

  • Jakie są konsekwencje nieoptymalnej kolonizacji jelit noworodka.

  • Czy można wpłynąć na mikrobiom dziecka urodzonego poprzez cesarskie cięcie.

 

Prowadzący: dr n. med. Anna Barticka

 

 

diagnosta laboratoryjny, dyrektor ds. nauki i promocji Instytutu Mikroekologii w Poznaniu; jest współautorką książki Dieta w chorobach autoimmunologicznych wydanej przez PZWL; zajmuje się głównie kwestiami związanymi z mikrobiotą jelitową i jej znaczeniem w zdrowiu i chorobie; doktorat przeprowadziła w Klinice Zakażeń Noworodka na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu; jej praca doktorska dotyczyła mikrobioty przewodu pokarmowego noworodków oraz czynników na nią wpływających.

 

Hasło do SZKOLENIA prenumeratorzy wersji Super Premium otrzymają w wiadomości email.

 

Kolejne Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE

  • 18.06.2019 – „Ortoreksja – prowadzenie pacjenta pod kątem dietetycznym”